De voordelen van een steunkous

Compressiekousen, ook wel steunkousen genoemd, zijn een soort kousen die ontworpen zijn om geleidelijke compressie aan de benen te geven. Dit betekent dat het compressieniveau geleidelijk toeneemt van de enkel tot de knie of het dijbeen. Dat zorgt voor een goede doorbloeding en dat een eventuele zwelling wordt verminderd. Een steunkous is gemaakt van verschillende materialen. Daaronder nylon, spandex en siliconen en zijn verkrijgbaar met verschillende niveaus van compressie, in uiteenlopende stijlen en in verschillende lengtes. Ze kunnen worden gedragen voor medische doeleinden, om atletische prestaties te verbeteren of gewoon voor optimaal comfort. In onze blog vertellen we meer over het product.

Medische voordelen van een steunkous

Op medisch vlak heeft de steunkous een aantal voordelen. Zo kun je voorkomen dat er een diepe veneuze trombose ontstaat. Dat een ernstige aandoening is die optreedt wanneer zich een bloedstolsel vormt in de diepe aderen van het been. Compressiekousen helpen de doorbloeding te verbeteren en verminderen het risico op stolsels door druk uit te oefenen op de benen. Trombose, beter bekend als een bloedprop, kan een levensbedreigende aandoening zijn!

Een steunkous zorgt ook voor verlichting van spataderen. Spataderen zijn gezwollen, verdraaide aderen die ongemak, pijn en zwelling kunnen veroorzaken. Steunkousen kunnen verlichting bieden door druk uit te oefenen op de aderen en zwellingen te verminderen. Een steunkous helpt ook bij herstel na een operatie. Compressiekousen kunnen de zwelling helpen verminderen en bloedstolsels voorkomen. Dat een sneller en soepeler herstel garandeert.

Atletische voordelen van een steunkous

Een steunkous heeft niet alleen voordelen op medisch vlak, maar ook als je jouw atletische prestaties wilt verbeteren. Zo zorgen steunkousen voor een verbeterde bloedsomloop. Tijdens lichamelijke activiteit kunnen compressiekousen helpen de doorbloeding te verbeteren, spiervermoeidheid te verminderen en atletische prestaties in zijn geheel te verbeteren. Ze helpen ook om spierpijn te verminderen en ook om spieren sneller te laten herstellen.

Steunkousen voor optimaal comfort

Compressiekousen kunnen verlichting bieden bij vermoeide en pijnlijke benen. Waardoor ze ideaal zijn voor mensen die langdurig staan of zitten. Door de bloedsomloop te verbeteren, kunnen compressiekousen zwellingen in de benen en voeten helpen verminderen. De steunkous biedt dus ook op het gebied van comfort enorm veel voordelen, maar je moet altijd eerst een arts raadplegen voordat je ze gaat dragen.

Medisch advies inwinnen bij een arts

Het is belangrijk dat compressiekousen alleen mogen worden gedragen onder toezicht en op advies van een arts of een fysiotherapeut. Er zijn verschillende compressieniveaus beschikbaar en het juiste niveau hangt af van individuele behoeften en de omstandigheden. Het dragen van het verkeerde compressieniveau kan de symptomen zelfs verergeren, dus het is belangrijk om professioneel advies in te winnen. Zo weet je zeker dat je de juiste steunkous kiest en dat je er ook profijt van hebt. Een arts of specialist kan ook advies geven over de verschillende modellen, mogelijkheden en merken die verkrijgbaar zijn.

Steunkous kopen

Een steunkous of compressiekous koop je bij erkende verkooppunten. Ook online vind je webshops die gespecialiseerd zijn in het aanbieden van steunkousen in alle soorten en maten die je maar kunt verzinnen.

Klik hier voor meer informatie en om te bestellen.

Andere berichten uit deze categorie

Stap in stijl: een gids voor de laatste trends in dames sneakers

Lees dit artikel

De wereld van heren sneakers: trends, stijlen en tips voor de perfecte match

Lees dit artikel