Bikini uitzoeken, waar let je op? 

Nu de zomer voor de deur staat, is het tijd om aan zwemkleding te gaan denken. Als het op bikini’s aankomt, zijn er eindeloos veel opties om uit te kiezen. Hoe kies je nu de juiste? Hier zijn 5 tips om in gedachten te houden:

1. Kies een stijl die bij uw lichaamstype past

Indien je een voller figuur heeft, kies dan voor een bikini die je rondingen benadrukt. Indien je een meer atletische bouw hebt, zoek dan naar een bikini met een meer gestroomlijnde pasvorm. En als je aan de kleinere kant bent, ga dan voor een bikini met minder bedekking.

2. Denk aan de stof

Bij het kiezen van een bikini is het belangrijk om rekening te houden met de stof. Sommige stoffen zijn meer vergevingsgezind dan andere. Als je op zoek bent naar een bikini die de hele zomer meegaat, kies dan voor een stof zoals nylon of polyester. Katoenen bikini’s zijn geweldig voor warm weer, maar ze hebben de neiging om te vervagen en krimpen na verloop van tijd.

3. Kies een kleur die bij je huidskleur past

Bij het kiezen van een bikini, is het belangrijk om een kleur te kiezen die je huidskleur flatteert. Mensen met een lichte huid willen misschien licht roze of blauw proberen. Voor medium huidskleuren, kan geel en groen echt mooi zijn. En als je een donkere huid hebt, kunnen rijke juweeltinten zoals paars of smaragdgroen prachtig zijn.

4. Zoek een print of patroon waar je van houdt

De zomer is het perfecte seizoen om met je persoonlijke stijl te pronken – en wat is een betere manier om dat te doen dan met een stijlvolle bikini? Maar met zoveel verschillende prints en patronen om uit te kiezen, hoe kun je ervoor zorgen dat je het perfecte zwempak vindt? De sleutel is om te beginnen met het vinden van een motief of afdruk waar je absoluut van houdt. Vanaf daar, beperk je de opties door rekening te houden met dingen zoals kleur, silhouet en dekking.

5. Besteed aandacht aan de details

Bij het kiezen van een bikini, is het belangrijk om aandacht te besteden aan de details. De snit en de stijl van de bikini kunnen een groot verschil maken in hoe het eruit ziet op je lichaam. Bijvoorbeeld, een driehoekige-stijl bikini is een goede keuze voor degenen met kleinere borsten, terwijl degenen met grotere borsten misschien een bandeau stijl willen kiezen.

Andere berichten uit deze categorie

Stap in stijl: een gids voor de laatste trends in dames sneakers

Lees dit artikel

De wereld van heren sneakers: trends, stijlen en tips voor de perfecte match

Lees dit artikel

Het verschil tussen duurzame kleding en fast fashion

Lees dit artikel